23948sdkhjf

Ny mad-aftale koster Århus 17-20 millioner

Den ny model for madordning i daginstitutionerne er underfinansieret, og det vil betyde besparelser på området, siger rådmand
Rådmand for Børn og Unge i Århus Kommune, Jacob Bundsgaard Johansen (S), er glad for, at Regeringen og aftalepartierne har valgt at fastholde kostordningen og indføre en øget fleksibilitet. Men såvel manglende finansiering som udsigter til øget bureaukrati skæmmer aftalen.

“Jeg hilser det velkomment, at vi med den nye aftale får indført en nødvendig fleksibilitet, som ikke lå i den oprindelige ordning. Det største problem med den nye model er imidlertid, at den for Århus Kommune er underfinansieret i størrelsesordenen 17 til 20 mio. kr. Derved påføres daginstitutionsområdet en besparelse," siger Jacob Bundsgaard Johansen.

“Samtidig ligner det heller ikke ligefrem en afbureaukratisering, som regeringen ellers selv har været med til at slå på tromme for. Tværtimod ser det umiddelbart ud som om, at der for daginstitutionerne vil følge en del administration i halen på denne ordning," siger Jacob Bundsgaard Johansen.

Det, der dog ærgrer ham mest, er, at der er fare for, at den oprindelige idé med et fælles, sundt måltid for alle børn, forsvinder.

“Helt grundlæggende mener jeg nemlig, at det er rigtigt at tænke kost ind som en del af kerneydelsen i daginstitutionerne. Det lykkedes desværre ikke for regeringen med den måde, loven først blev udmøntet på, fordi man ikke ville tilføre de nødvendige økonomiske ressourcer. Nu forsøger man sig så igen - men det er og bliver en lappeløsning, som efterlader flere spørgsmål end svar," slutter rådmanden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078