23948sdkhjf

Region Hovedstaden og Lægeforeningen afslutter strid

Overlægeforeningen og Region Hovedstaden har bilagt striden om retningslinjer for overlægers bibeskæftigelse. Efter et positivt forhandlingsmøde fredag har Region Hovedstaden meddelt, at der ikke vil blive stillet krav om, at overlægers bibeskæftigelse skal reguleres af arbejdsgiveren i form af en aftale. Dette krav havde regionen spillet ud med i et nyt sæt retningslinjer på området, og det fik Overlægeforeningen til at true med en voldgiftssag, fordi foreningen mener, at det strider mod overenskomsten at lave en sådan form for forhåndsgodkendelse. Med den fælles forståelse er der efter Overlægeforeningens opfattelse nu ikke grundlag for en voldgiftssag.

Parterne er dermed enige om, at overlægers bibeskæftigelse skal reguleres efter de gældende bestemmelser om oplysningspligt. Det indebærer bl.a., at arbejdsgiverne har ret til at kræve, at alle overlæger oplyser om deres lægelige bibeskæftigelse og kan kalde alle overlæger med bibeskæftigelse til samtale for at vurdere, om denne kan give anledning til interessekonflikter, habilitetsproblemer eller andre forhold, der kan gøre det vanskeligt at passe arbejdet på hovedbeskæftigelsen tilfredsstillende.

Region Hovedstaden og Overlægeforeningen er ligeledes enige om at fortsætte den positive dialog om regionens retningslinjer for bibeskæftigelse med henblik på at sikre en model, der er tilfredsstillende for begge parter.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078