23948sdkhjf

FOA håber på Rigsrevisionen

Det er et skridt i den klart rigtige retning, at Rigsrevisionen nu på egen hånd går ind og kulegraver sygehusenes økonomi, mener FOA.

"Det står som en gåde for de fleste, hvorfor en synlig og ekstraordinær høj produktivitet på landets sygehuse skal føre til massefyringer, stillingsnedlæggelser og millionbesparelser. Medarbejderne har knoklet, og har aldrig løbet så stærkt som i 2008 og 2009, og takken har været fyringer og nedlæggelse af foreløbig godt 1000 stillinger," siger forbundsformand Dennis Kristensen, FOA.
 
Han peger på, at tidligere rigsrevisions-undersøgelser har ført til afdækning af åbenlyse urimeligheder i sygehusvæsenet - f. eks sagen om overbetaling til privathospitalerne.

 

Vi håber på Rigsrevisionen
 
"Vi håber meget på, at Rigsrevisionen er det, der skal til. Det er en total ugennemskuelig økonomisk styring, der har ført til et mummespil om ansvaret mellem regionerne og regeringen. Vi har set et spil om placeringen af aben, så det næsten havde været komisk, hvis ikke det havde været for de drastiske konsekvenser for både patienterne og de ansatte," mener Dennis Kristensen.
 
FOA og de øvrige sygehusorganisationer har for at imødegå sygehuskrisen spillet ud med en sekspunktsplan, der bl.a. kræver åben og forståelig økonomi-styring.
 
"Det bør være en af de nyskabelser, der kommer ud af den øjeblikkelige sygehuskrise. En folkelig opbakning til det offentlige sygehusvæsen er også afhængig af, at folk kan se, hvad deres skattekroner går til. Det kan vi ikke i dag, og det kan sundhedsøkonomerne dårligt nok heller," mener Dennis Kristensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078