23948sdkhjf

Stor interesse for sundhedsundersøgelse på Bornholm

Den store sundhedsundersøgelse "Hvordan har du det - 2010" er kommet godt fra start - især på Bornholm
Det viser en opgørelse over de foreløbige tilbagemeldinger. 2.450 bornholmere har modtaget spørgeskemaet, som indeholder spørgsmål om ryge, alkohol- og kostvaner, fysisk aktivitet, stress-symptomer og sygdom.

En høj svarprocent

Bornholm har den fjerde højeste svarprocent blandt Region Hovedstadens 29 kommuner: "Det er rigtig flot, og jeg vil gerne på kommunens vegne sige tak til alle, der allerede har svaret på det spørgeskema, de har modtaget og samtidig opfordre alle, der endnu ikke har svaret til at gøre det. Sundhedsundersøgelsen udgør nemlig et vigtigt redskab for kommunen, når vi skal planlægge vores sundhedsindsatser,"siger borgmester Winni Grosbøll.
 
Forsker Charlotte Glümer, som er en del af holdet bag undersøgelsen, er enig med Winni Grosbøll. Det er nemlig vigtigt, at rigtig mange svarer: "Jo flere der svarer, jo mere præcist bliver det planlægningsredskab, som kommunerne og regionen skal anvende til at prioritere de fremtidige indsatser på sundhedsområdet."
 
Sundhedsundersøgelsen skal bruges til at give både kommunerne og Region Hovedstaden et overblik over borgernes sundhed og sygelighed. Målet med undersøgelsen er en mere målrettet indsats for at forebygge sygdomme og en bedre planlægning af de fremtidige behandlingsbehov på hospitalerne til gavn for både borger og samfundet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078